Tijdwinst met POWERbreathe!

15 tot 40 seconden tijdwinst op de 5 kilometer, dat was het resultaat van onderzoek naar het effect van krachttraining van de ademhaling bij hardlopers.[1] Wil je ook snellere tijden of zoek je juist een manier om minder oppervlakkig adem te halen? Grote kans dat je beide kunt bereiken door 6 minuten per dag met POWERbreathe te trainen.

Normaal werken hardlopers met hun conditie- en krachttrainingen alleen aan benen en core, het onderzoek laat echter zien dat met verrassend weinig tijd en moeite interessante winsten te halen zijn door juist de ademhaling ‘bij te trainen’. In de hardloop top is men inmiddels wel doordrongen van het nut van deze training maar juist voor competitieve en recreatieve sporters is het nog interessanter omdat de te behalen winsten groter zijn dan bij topsporters.

De POWERbreathe is een klein en innovatief apparaat  waarmee je elke dag heel kort maar intensief de spieren traint die zorgen voor je ademhaling. De rest van je lichaam wordt niet belast dus je kan deze extra training gewoon toevoegen aan je gebruikelijke schema. Door de POWERbreathe krijg je een diepere en efficientere ademhaling waarmee je meer uit je trainingen haalt en tot betere prestaties komt bij je wedstrijden. Veel sporters trainen al met POWERbreathe, ook Jip Vastenburg en Bart van Nunen, beide Nederlands kampioen op de 10 kilometer. Klik hier voor de video Meer weten? Kijk op www.trainjelongen.nl of kom naar onze stand op de Expo!

 

Foto: Runnerwally

Leave a Reply