#stationworkout op metrostations in Rotterdam!

Met nog een week te gaan voordat de Marathon in Rotterdam plaatsvindt, heeft de RET 7 metrostations getransformeerd tot atletiekbaanstations.

Op de metrostations Wilheminaplein, Beurs, Rotterdam Centraal, Blaak, Kralingse Zoom, Slinge en Zuidplein zijn atletiekbanen aangebracht, compleet met afbeeldingen van RET-renners. Veel supporters doen de Marathon per metro om zo de renners voor te blijven en hun helden op verschillende plekken aan te moedigen. De route van de NN Marathon Rotterdam is zoveel mogelijk afgestemd op het metronetwerk. De atletiekbanen leiden reizigers direct naar het marathonparcours en zijn met opzet op looptrappen gelegd. Zo stimuleert de RET op een leuke manier om meer te bewegen.

Klaptrap en fanwall
Om het nemen van de trap te stimuleren is er op metrostation Wilhelminaplein een ‘klaptrap’ aangelegd, waar mensen die de trap nemen een spontaan applaus te horen krijgen.
Op Rotterdam Centraal wordt de week voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam een fanwall geplaatst waar aanmoedigingen voor de marathonlopers geplaatst kunnen worden door een tweet te sturen die eindigt op #supportMR16.

Marathon boven- en ondergronds
De NN Marathon Rotterdam trekt jaarlijks zo’n 950.000 extra bezoekers aan. Veel bezoekers gebruiken de metro om hun renners aan te moedigen. Zowel boven als ondergronds is het een behoorlijke klus om de Marathon in goede banen te leiden. De RET zet op 10 april extra en langere metro’s in om alle reizigers te vervoeren. Ook zijn er op de stations extra RET-medewerkers aan het werk om alles in goede banen te leiden en zijn er extra verkooppunten op een aantal metrostations. De RET is tevens vertegenwoordigd op de Sport Expo Beurs in het WTC waar renners hun startbewijs afhalen. Op de stand verkoopt de RET vervoerbewijzen verkocht. Ook is het mogelijk om saldo op de OV-chipkaart te laden. Meer informatie over omleidingen tijdens de Marathon, de bereikbaarheid van de stad en de verschillende acties is te vinden op www.ret.nl/marathon.

Leave a Reply