Nieuwe collectie Karhu schoenen!

Tijdens de Rotterdam Marathon is Karhu natuurlijk aanwezig en wel met een mooie stand.
Hier zal de nieuwste collectie te vinden en te koop zijn, waaronder de vernieuwde Fast en Strong.

De vernieuwde Fast 6 MRE (Maximum Rolling Effect) combineert comfort en efficientie voor de loper door middel van vernieuwde Fulcrumtechnologie, “the rolling effect”. De Fulcrum unit strekt zich uit van de hiel tot teen en helpt de loper voorwaarts te bewegen in plaats van op en neer Zo kan de loper een comfortabeler lopen zonder veel energieverlies en voldoende stabiliteit.

De vernieuwde Strong 6 MRS (Maximum Rolling Support), zorgt voor comfort en vergrote stabiliteit voor de loper met een verbeterde rollend effect. De Fulcrum is hier aangepast om een meer sturend karakter te verkrijgen. Het hefboomprincipe van de Strong aan de mediale zijde van de overloop biedt meer oppervlakte voor de loper om zo de steun te vergroten van hiel tot teen en begeleidt de voet meer gedurende de standfase.

2016 is een bijzonder jaar voor Karhu, want dit jaar bestaat zij maar liefst 100 jaar.
KARHU, wat “beer” betekent in het Fins, is een toonaangevend Europees hardloopmerk en produceert technische hardloop- en outdoorartikelen. Met een authentiek erfgoed in het lopen en een diepe verbinding met het buitenleven, volgt KARHU de Finse principes van design in eenvoud en zuiver hardlopen. KARHU schoenen werden gedragen door de grootste Finse lopers, waaronder Boston Marathon kampioen Olavi Suomalainen en Paavo Nurmi, later de Flying Finnen.
KARHU schoenen en kleding worden wereldwijd verkocht aan hardloop en lifestyle gespecialiseerde retailers.

 

Meer informatie is te vinden op www.karhu.com.

Foto: Runnerwally

Leave a Reply